Culsperience Croatia

Culsperience (od eng. Culture i Experience) je Reciderov brend i servis namijenjen razvoju, promociji i prodaji programa zelenog i kulturnog turizma, s naglaskom na ruralnim područjima. Bilo da želite saznati kako skrivene bisere našeg sela pretvoriti u uspješna odredišta, kao turist doživjeti originalne Culsperience ture, ili ih upoznati čitateljski, na pravom ste mjestu.

Kao zaokruženi sustav, Culsperience svoje usluge realizira prema principu 4P: priča > planiranje > promocija > prodaja. Uspješnu destinaciju ili proizvod razvijamo kao spoj autentične priče (interpretacije), kvalitetnog poslovnog plana, originalne promocije i uspješne prodaje. Mi smo pisci, konzultanti, promotori i turoperatori u jednom objedinjenom, a time i efikasnijem paketu. Naravno, slobodno nam se obratite i ako Vam je potrebno samo jedno od naših „P“ (v. Usluge).

Gladijadori

“Gladijadori: povijest svakodnevnog života u Hrvatskoj s pokojom turističkom preporukom” djelo je koje na popularno-znanstveno-humorističan način opisuje svakodnevicu naših starih od Prevlake do Dunava, od cipela starih Vučedolaca do visokih peta suvremenih šopingholičara. Usput vam, pomoću šezdesetak QR kodova, preporučuje gdje i kako pojedinu povijesnu priču doživjeti u sadašnjosti, bilo da je riječ o muzejima i spomenicima, konobama i domaćinstvima, ili pak događanjima i zanimljivim pojedincima. Sadržaj knjige pregledajte ovdje.

 

Knjigu možete nabaviti putem:

 1. Culsperience FB stranice
 2. E-maila culsperience@gmail.com
  (navesti adresu za dostavu i željeni broj primjeraka)
  Iznos od 20,00 EUR/kom (PDV i poštarina uključeni) možete uplatiti na račun nakladnika:
  Recider projekt d.o.o.
  Rapska 44, 10000 Zagreb
  IBAN: HR1023600001102459413
  Opis plaćanja: Gladijadori – prezime/naziv naručitelja
 1. Kupnja moguća i u zagrebačkim knjižarama Školske knjige te putem webshopa Školske knjige, u Heritage Croatian Food, Petrinjska 14, Zagreb te u udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, također u Zagrebu.

Tikvan

Recider projekt i Culsperience su i registrirana poljoprivredna gospodarstva. Cilj nam je na praktičan način povezati održivi ruralni turizam i poljoprivredu, zbog čega smo u suradnji s OPG Erdec iz Lepoglave nedavno pokrenuli i proizvodnju prirodnog bučinog ulja Tikvan. Ako se dosad niste susreli s ovom delikatesom, za uvod ćemo Vam reći tek toliko da je zagorsko čarne juolje najbolji prijatelj svake salate, mnogih krem-juha, umaka, ali i slastica poput sladoleda od bourbon vanilije. Što se zdravstvenih blagodati tiče, ključni je saveznik zdravlja prostate, a pozitivno utječe i na razinu kolesterola, vid, raspoloženje te općenito stanje imunološkog sustava. 

Uzgoj pak i priprema Tikvana melem su za dušu svih onih koji na dan-dva žele pobjeći u zelenu Culsperience idilu, spojiti ugodno s korisnim te saznati zašto budućnost pripada selu.