Culsperience (od eng. Culture i Experience) je višenamjenska uslužna platforma pokrenuta s ciljem razvoja autentičnih kulturno-turističkih iskustava i sadržaja, s naglaskom na “skrivenim” ruralnim sredinama Hrvatske. U njenoj osnovi, ujedno i prvoj fazi cjelokupnog Culsperience projekta, leži popularno-znanstvena studija Gladijadori: povijest svakodnevnog života u Hrvatskoj, autorâ Luke Jakopčića (Recider projekt) i Damira Stanića (Hrvatski državni arhiv). Napisana u maniri anglosaksonske škole duhovite i pitke popularne historiografije te istodobno objavljena i na engleskom (Culsperience: Croatia to know), knjiga će:

  • Popuniti prazninu koja postoji u ovom segmentu domaće knjižne i kulturne produkcije
  • Pružiti stranim turistima edukativan, nekonvencionalan i duhovit vodič kroz hrvatsku povijest, baštinu i destinacijske sadržaje
  • Poslužiti kao polazni marketinški i PR okvir za daljnju praktičnu nadgradnju Culsperience platforme

Nakon objave Gladijadorâ /Culsperiencea (lipanj 2019.), intenzivirat će se rad promocijske platforme koja će kroz koordinirane marketinške aktivnosti – prije svega online kampanju (video-prilozi, tekstovi i objave) te tematske promocije i događanja – profilirati Culsperience kao prepoznatljiv, centraliziran i ekonomičan sustav destinacijske promocije autohtone i neispričane Hrvatske, tj. malih sredina koje se prethodno zbog nedostatka atrakcija, financijskih sredstava, stručnog kadra te istraživačkih uvida, samostalno nisu uspijevale turistički pozicionirati na željeni način.

Cilj treće faze projekta bit će razvoj kompetencija korisnika te, u suradnji s njima i nekolicinom specijaliziranih partnerskih turoperatorskih i turističkih agencija, organiziranje tematskih paket-aranžmana i tura. Time će početi zaokruživanje cjelokupnog Culsperience sustava, a njegovi će korisnici ostvareni destinacijski standard moći potvrditi i stjecanjem pripadajućeg certifikata destinacijske kvalitete na području turizma kulture i doživljaja.

Korisnici platforme Culsperience mogu biti jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i druge sektorske institucije, odnosno pojedinci i poslovni subjekti (OPG-i, obrti i tvrtke) koji se žele na kvalitetniji način pozicionirati na rastućem, ali sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte.